Team

Bries is een initiatief van een groep totaal verschillende ondernemers en werknemers, met elk zijn of haar eigen expertise. We werken altijd als team, maar met wie je het meest te maken krijgt, hangt af van wat past bij de dynamiek van je onderneming of project.

Alexandra Sfintesco

Alexandra is een snelle en creatieve denker met een passie voor… mensen! Doorgewinterde ondernemers, splinternieuwe managers, zoekende teams of rumoerige organisaties – ze ziet de mensen oprecht zoals ze zijn, wat hen drijft en hoe ze kunnen ontwikkelen. Opgegroeid in een multicultureel, creatief en ondernemend gezin, schakelt ze moeiteloos tussen verschillende talen, culturen en mensen. Haar doel: mensen en organisaties helpen te ontwikkelen op een manier die past bij hun (maatschappelijke) missie.

Alexandra is sinds 2005 actief als organisatiepsycholoog. Ze rent regelmatig hard, kan helemaal opgaan in films en is dol op overlandreizen. Ze is van oorsprong Zwitsers-Roemeens en heeft drie dochters: Lora, Lisa en Cleo.

Jan Willem Wennekes

Creëert inzicht en resultaat

Jan Willem Wennekes

Strategisch adviseur, ondernemer en filosoof. Jan Willem is mede-oprichter van Bries. Degene die verbindt, die de mensen, expertise, ontwikkelingen en kansen bij elkaar brengt. Met zijn brede achtergrond, scherpe denken, snelle schakelen en heldere inzichten helpt hij ondernemers en bestuurders op strategisch vlak om meer maatschappelijk effect te realiseren. Jan Willem krijgt er energie van als er een beweging op gang komt, resultaat wordt gehaald.

Jan Willem is ondernemer sinds 2002 en heeft een hoofd vol (nutteloze) feitjes en creatieve gedachten. Samen met Inge heeft hij een zoon en twee dochters: Mees (†), Ella en Vere. Ze wonen in Groningen.

Rik Sijm

Riks hart klopt sneller van het creëren van ondernemende kansen die er toe doen. Daarbij gebruikt hij zijn nuchtere Noord-Hollandse instelling en onafhankelijke blik voor waar het echt om gaat. Zijn ervaring als directeur van een sportkledingmerk komt hierbij regelmatig van pas. Hij is onze betrouwbare spin in het web en weet verrassende strategieën te bedenken voor onze klanten, projecten en zusterbedrijven.

Rik is ondernemer sinds 2007 en heeft veel verborgen talenten, waaronder een onuitputtelijk repertoire aan running gags. Hij wielrent graag en in 2014, 2016 en 2018 werden zijn dochters Lora, Lisa en Cleo geboren. Hee, bekende namen! Klopt. Rik woont samen met Alexandra.

Peter Wind

Organiseert verbinding

Peter Wind

Peter wordt enthousiast wanneer hij mensen en ideeën bij elkaar brengt om nieuwe plannen van de grond te krijgen. Hij heeft een ruim netwerk en weet hierdoor vrijwel altijd de juiste verbindingen te leggen. Voordat hij zich aansloot bij Bries werkte hij drie jaar als ‘mister Let’s Gro’ bij de Gemeente Groningen en hielp hij het jaarlijkse inspiratiefestival op de kaart te zetten.

Inmiddels hoort Peter bij het meubilair van ons kantoor. Geen wonder met zo’n passende achternaam. Whoei!

Maarten Soppe

Maarten heeft 20 jaar ervaring als ondernemer en deelt vanuit deze praktijk zijn kennis en visie met onze klanten. Hij heeft met zijn eigen bedrijf laten zien dat duurzaamheid, sociaal ondernemen en economisch rendement prima hand in hand kunnen gaan. Met zijn pragmatische aanpak en opgedane ervaring wil hij andere ondernemers en ondernemingen inspireren en ondersteunen en daar waar nodig helpen verder te professionaliseren. Hij kent de dilemma’s en problemen waar ondernemers mee te maken hebben als geen ander, gaat hier graag met je over in gesprek, en helpt je bij het maken van de benodigde keuzes. 

Maarten heeft een hart voor art house cinema en zit net als Rik graag op de racefiets. Hij heeft samen met Daniëlle twee dochters, Marit en Inge.

Chantal Poog

Maakt zichtbaar

Chantal Poog

Chantal haar passie is grafisch ontwerp. Van een duidelijk en helder concept komen de meest adequate en aansprekende ontwerpen, is ze van mening. Is ze een vrouw van weinig woorden? Nee, dat niet, maar ze brengt de boodschap over door met zo weinig mogelijk middelen een zo sterk mogelijk verhaal te vertellen. Want een sterk verhaal herken je zo, dan lijken inhoud en vorm namelijk vanzelfsprekend.

Ze deed Minerva, en ging na haar diploma te hebben behaald direct aan de slag met een klasgenoot als grafisch ontwerpduo. Dat doet ze nog steeds met een flinke portie enthousiasme, net als ontwerpen bij Bries.

Erik Doorenspleet

Erik is sinds 2008 ondernemer en kent de ups & downs. Hij maakte een uitstapje naar de Rabobank om een bijdrage te leveren aan de sociaal maatschappelijke rol van de bank. Inmiddels is hij weer terug in ondernemersland als coöperatie-expert. Met zijn passie voor mens, maatschappij en ondernemerschap maakt hij zich druk om krimp en leefbaarheid. Erik legt makkelijk verbindingen en laat anderen daarvan profiteren. Hij pioniert, denkt mee en wordt blij als innovatie om de hoek komt kijken.

Net als Rik en Maarten fietst hij graag, maar dan door de modder. En zodra er maar een bries opsteekt, hijst hij de zeilen. Erik is getrouwd met Femke en samen hebben ze twee dochters: Ise en Silve.

Lisa van Os

Verwoordt wat jij doet

Lisa van Os

Als communicatiegeneralist versterkt Lisa het team van Bries met haar wervende teksten en creativiteit. Schrijven is wat ze het liefste doet, en de link met maatschappelijke impact lijkt de ideale combinatie. Ze kan goed luisteren en observeren, wat maakt dat ze zich goed kan inleven. Uitleven doet ze dan weer op het voetbalveld. De gezelligheid die dat met zich meebrengt, is een onmisbare bijkomstigheid.

Lisa woont samen met Léon en is niet van plan ooit uit Groningen te vertrekken.

René Meertens

René is een ervaren ondernemer bij Bries. Met zijn kennis, ervaring en passie voor het ontwikkelen van succesvolle marktstrategieën draait hij al langer mee, alleen wordt hij nu de motor achter nog meer toffe projecten. Zo schakelt hij moeiteloos tussen de rol van ervaren ondernemer en van begeleider bij verandertrajecten. De juiste man op de juiste plaats, dus.

Hij reist graag op gekke plekken, is dol op wielrennen en speelt in een band als muzikant. Dat klinkt ons als… Juist.

Job Mol

Draagt zorg voor groei

Job Mol

Job, holacratisch HBO-V’er, heeft zijn strepen niet alleen verdiend in de zorg. Hij bekleedde meerdere managementfuncties, onder meer in de transportwereld. Met de titel Bedrijfskundige op zak besloot hij als zelfstandige verder te gaan. Zijn missie: maatschappelijk georiënteerde organisaties helpen ondernemender te worden. Hij legt dwarsverbanden, ziet verbindingen die op het eerste gezicht raar lijken en is vastbesloten iedere werknemer een bepaalde rol te laten innemen. Want als mensen een rol aannemen in plaats van een functie, ontstaat ruimte: ruimte om te evolueren.

Job is getrouwd met Margriet en samen hebben ze drie kinderen. Wat hobby’s betreft is hij niet snel uitgepraat: je kan hem wakker maken voor bergsport, hij hijst graag de zeilen, is imker én bekapper (je weet wel: paardenpedicure).

Freerk Jan Bruins

Freerk Jan is een duizendpoot. Hij studeerde Geschiedenis, deed een minor Psychologie in Glasgow, volgde een master Organisaties, Verandering en Management en is via Utrecht en Amsterdam weer terug bij zijn roots in Groningen. De van oorsprong Winsumer deed tijdens zijn studies allerlei nevenactiviteiten, waaronder bestuurstaken bij GSV.  Relevante werkervaring deed hij op bij Social Enterprise NL, waar hij ontdekte dat Sociaal Ondernemen de toekomst – zijn toekomst – is. Hij begon als adviseurtrainee, maar is met vlag en wimpel geslaagd en sleept nu overal en nergens projecten vandaan.

Freerk Jan is een mooiweerwielrenner, een fervent hardloper en hij kocht onlangs een zeilboot. Naast dat alles heeft hij ook nog tijd voor de liefde: zijn vriendin Elise is een van de redenen dat hij terugkeerde naar het hoge noorden.

Joris Jonker

Zint op werkgeluk

Joris Jonker

Joris is vanaf het begin 100% betrokken bij ons, bij jou, eigenlijk bij alles.
Die loyaliteit uit zich in goed kunnen luisteren, dingen in context plaatsen en de verbindende factor zijn.
Met Buro Waai ontwikkelt en geeft hij trainingen op het gebied van zingeving op de werkvloer. Mensen zich prettig laten voelen in een organisatie was ook in zijn vorige werk al jarenlang zijn hogere doel. Dat doet hij op geheel eigen wijze. Zijn studie godsdienstwetenschap (≠ theologie) helpt hem daarbij.

Maar Joris doet meer: hij is nauw betrokken bij de Groningse Ondernemers Challenge, die ondernemers stimuleert hun maatschappelijke bijdrage te vergroten. Bij alles wat hij doet, zoekt hij balans tussen ‘hoog over’ en ‘voeten in de klei’, waarbij de klei een lichte voorkeur geniet.

Hij woont samen met zoontje Lucas en katten Aaf, Zus en Kees in Lewenborg.

Floor Kuipers

Voor haar studie Human Resource Management reisde Floor af naar Zuid-Afrika. Daar ontwikkelde ze haar idealistische mindset. De keuze voor een minor Duurzame Bedrijfsvoering was dan ook snel gemaakt en dit kon ze direct in de praktijk brengen tijdens haar afstudeerperiode bij Van Hulley. Daar maakte ze ook kennis met het meten van impact; iets waar ze zich vandaag de dag bij Bries grotendeels mee bezig houdt.

Haar tomeloze energie gebruikt ze om verbindingen te maken, dat komt de sfeer alleen maar ten goede. Ook is ze graag buiten: zodra de wind ligt, stand-up-peddelt (oftewel: SUP’t) ze het Hoornsemeer over. Ook houdt ze van mode, maar dan natuurlijk wel de duurzame variant. Floor woont samen in Groningen met Bob.

Sander EIders

Geeft vorm aan ideeën

Sander EIders

Sander ontwerpt al bijna twintig jaar. Zo bouwde hij diverse merken en hielp hij organisaties groeien door hun identiteit visueel te maken. Binnen Bries is hij de specialist als het ontwerp zakelijk én functioneel moet zijn. Sanders kernkwaliteit is het klassieke fingerspitzengefühl. Hiermee schat hij feilloos in wat een klant wil. Dit dubbel-checkt hij dan nog even door het stellen van slimme vragen.

Wanneer Sander niet aan het ontwerpen is houdt hij zich het liefst bezig met, houd je vast: essentialisme, fixed gear (Google is your friend) en de esthetiek van bijna alles in het leven.

Gerko Dwarshuis

Gerko maakt inzichtelijk hoe we werken. Een project op zich, maar met zijn handige systeem gaan we er echt efficiënter door werken.

In het kort: hij deed een bachelor International Business & Management, volgde een jaar filosofie, deed een master International Economics & Business, nog een master Small Business & Entrepreneurship en belandde via zijn scriptie bij Bries. Tijdens al die studies zat hij niet stil: hij was voorzitter van een Heerengenootschap, lid van GSV (daar kent hij Freerk Jan van en zijn vriendin Anja) en scheurde rond als parttime chauffeur van placentabiopten. En hij heeft zelf een PC gebouwd. Dat zeggen we: aanwinst!

Karin Meijboom

Zet jouw doel voorop

Karin Meijboom

Karin was werkzaam in de zorg. Ze vervulde daar verschillende functies, zoals verpleegkundige, beleidsmedewerker, communicatiemedewerker, lean consultant… In elke functie was haar doel hetzelfde: impact realiseren! Ze merkte dat er soms onbedoeld dingen in de weg stonden om dit te bereiken. Daarom kwam ze naar Bries. Het was liefde op het eerste gezicht. Haar persoonlijke missie is organisaties te helpen bij het uit de weg ruimen van die belemmeringen. Als adviseur zet ze haar veelzijdigheid en positief kritische blik bij ieder project in om sociale impact te vergroten.

Deze duizendpoot heeft naast haar werk voldoende afleiding: tennissen, tekenen, fotograferen, en of dat nog niet genoeg is zorgt ze ook voor haar twee konijnen Kees en Ko.

En jij!?

Spreekt onze missie jou aan? Word je enthousiast van onze werkwijze?
Zie je mogelijkheden voor een samenwerking?

We staan altijd open om onze krachten te bundelen met ondernemende mensen die iets willen toevoegen aan ons team. Hoe we samenwerken, vogelen we al doende uit. Afhankelijk van wat goed werkt en goed voelt.

Maak contact

Zin om af te spreken? We leren graag nieuwe mensen kennen en zijn benieuwd naar jouw verhaal en je plannen.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Benieuwd naar wat we vinden, organiseren en meemaken?
We houden je graag op de hoogte via onze Nieuwsbries.

Meld je aan