Aangenaam!

Volkomen verschillende ondernemers die samenwerken in onze coöperatie. Afhankelijk van je onderneming of project krijg je te maken met een bonte mix van onze generalisten en specialisten. We zijn wars van regels die het doel voorbijstreven en fan van ondernemend werken. Een voor allen en allen voor impact!

Alexandra Sfintesco

Lokt je ontspannen uit de tent

Alexandra is een snelle en creatieve denker met een passie voor… mensen! Doorgewinterde ondernemers, splinternieuwe managers, zoekende teams of rumoerige organisaties – ze ziet de mensen oprecht zoals ze zijn, wat hen drijft en hoe ze kunnen ontwikkelen. Opgegroeid in een multicultureel, creatief en ondernemend gezin, schakelt ze moeiteloos tussen verschillende talen, culturen en mensen. Haar doel: mensen en organisaties helpen te ontwikkelen op een manier die past bij hun (maatschappelijke) missie.

Alexandra is sinds 2005 actief als organisatiepsycholoog. Ze rent regelmatig hard, kan helemaal opgaan in films en is dol op overlandreizen. Ze is van oorsprong Zwitsers-Roemeens en heeft drie dochters: Lora, Lisa en Cleo.

06 1511 7223
alexandra@burobries.nl

Alexandra Sfintesco

Lokt je ontspannen uit de tent

Floor Kuipers

Vertrekt niet zonder impact

Voor haar studie Human Resource Management reisde Floor af naar Zuid-Afrika. Daar ontwikkelde ze haar idealistische mindset. De keuze voor een minor Duurzame Bedrijfsvoering was dan ook snel gemaakt en dit kon ze direct in de praktijk brengen tijdens haar afstudeerperiode bij Van Hulley. Daar maakte ze ook kennis met het meten van impact; iets waar ze zich vandaag de dag bij Bries grotendeels mee bezig houdt.

Haar tomeloze energie gebruikt ze om verbindingen te maken, dat komt de sfeer alleen maar ten goede. Ook is ze graag buiten: zodra de wind ligt, stand-up-peddelt (oftewel: SUP’t) ze het Hoornsemeer over. Ook houdt ze van mode, maar dan natuurlijk wel de duurzame variant.

06 2314 5237
floor@burobries.nl

Floor Kuipers

Vertrekt niet zonder impact

Freerk Jan Bruins

Verandermanager

Freerk Jan is een strategische duizendpoot. Als organisatieadviseur begeleidt hij vele organisaties bij strategie-en organisatieontwikkeling, van banken en ICT-bedrijven tot dorpscoöperaties en zorgboederijen. Ook is hij projectleider bij samenwerkings- en innovatieprojecten en is hij er niet vies van zelf een onderneming te starten. Hij vraagt altijd door en deed eerder al sociale-ondernemerservaring op in Amsterdam en Utrecht.

Freerk Jan is een mooiweerwielrenner en bokst twee keer per week de kantoorstress uit z’n lijf. Naast dat alles heeft hij ook nog tijd voor de liefde: zijn kersverse echtgenote Elise is een van de redenen dat hij terugkeerde naar het hoge noorden.

06 2010 2523
freerkjan@burobries.nl

Freerk Jan Bruins

Verandermanager

Job Mol

Draagt zorg voor groei

Job, holacratisch HBO-V’er, heeft zijn strepen niet alleen verdiend in de zorg. Hij bekleedde meerdere managementfuncties, onder meer in de transportwereld. Met de titel Bedrijfskundige op zak besloot hij als zelfstandige verder te gaan. Zijn missie: maatschappelijk georiënteerde organisaties helpen ondernemender te worden. Hij legt dwarsverbanden, ziet verbindingen die op het eerste gezicht raar lijken en is vastbesloten iedere werknemer een bepaalde rol te laten innemen. Want als mensen een rol aannemen in plaats van een functie, ontstaat ruimte: ruimte om te evolueren.

Job is getrouwd met Margriet en samen hebben ze drie kinderen. Wat hobby’s betreft is hij niet snel uitgepraat: je kan hem wakker maken voor bergsport, hij hijst graag de zeilen, is imker én bekapper (je weet wel: paardenpedicure).

06 4854 8441
job@burobries.nl

Job Mol

Draagt zorg voor groei

Joris Jonker

Zint op werkgeluk

Joris is vanaf het begin 100% betrokken bij ons, bij jou, eigenlijk bij alles. Die loyaliteit uit zich in goed kunnen luisteren, dingen in context plaatsen en de verbindende factor zijn.

Met Buro Waai ontwikkelt en geeft hij trainingen op het gebied van zingeving op de werkvloer. Mensen zich prettig laten voelen in een organisatie was ook in zijn vorige werk al jarenlang zijn hogere doel. Dat doet hij op geheel eigen wijze. Zijn studie godsdienstwetenschap (≠ theologie) helpt hem daarbij.

Maar Joris doet meer: hij is nauw betrokken bij de Groningse Ondernemers Challenge, die ondernemers stimuleert hun maatschappelijke bijdrage te vergroten. Bij alles wat hij doet, zoekt hij balans tussen ‘hoog over’ en ‘voeten in de klei’, waarbij de klei een lichte voorkeur geniet. Hij woont samen met zoontje Lucas en katten Aaf, Zus en Kees in Lewenborg.

06 1884 2301
joris@burobries.nl

Joris Jonker

Zint op werkgeluk

Peter Wind

Organiseert verbinding

Peter wordt enthousiast wanneer hij mensen en ideeën bij elkaar brengt om nieuwe plannen van de grond te krijgen. Hij heeft een ruim netwerk en weet hierdoor vrijwel altijd de juiste verbindingen te leggen. Voordat hij zich aansloot bij Bries werkte hij drie jaar als ‘mister Let’s Gro’ bij de Gemeente Groningen en hielp hij het jaarlijkse inspiratiefestival op de kaart te zetten.

Inmiddels hoort Peter bij het meubilair van ons kantoor. Geen wonder met zo’n passende achternaam. Whoei!

06 4212 7520
peter@burobries.nl

Peter Wind

Organiseert verbinding

René Meertens

Legt de basis voor een win-winsituatie

René is een ervaren ondernemer bij Bries. Met zijn kennis, ervaring en passie voor het ontwikkelen van succesvolle marktstrategieën draait hij al langer mee, alleen wordt hij nu de motor achter nog meer toffe projecten. Zo schakelt hij moeiteloos tussen de rol van ervaren ondernemer en van begeleider bij verandertrajecten. De juiste man op de juiste plaats, dus.

Hij reist graag op gekke plekken, is dol op wielrennen en speelt in een band als muzikant. Dat klinkt ons als… Juist.

06 5163 9048
rene@burobries.nl

René Meertens

Legt de basis voor een win-winsituatie

Rik Sijm

Verbetert in de praktijk

Riks hart klopt sneller van het creëren van ondernemende kansen die er toe doen. Daarbij gebruikt hij zijn nuchtere Noord-Hollandse instelling en onafhankelijke blik voor waar het echt om gaat. Hij is onze betrouwbare spin in het web en weet verrassende strategieën te bedenken voor onze klanten, projecten en zusterbedrijven.

Rik is ondernemer sinds 2007 en heeft veel verborgen talenten, waaronder een onuitputtelijk repertoire aan running gags. Hij wielrent graag en in 2014, 2016 en 2018 werden zijn dochters Lora, Lisa en Cleo geboren. Hee, bekende namen! Klopt. Rik woont samen met Alexandra.

06 1348 5514
rik@burobries.nl

Rik Sijm

Verbetert in de praktijk

Yang Soo Kloosterhof

Brengt in beweging

Yang Soo (spreek uit als Soe) is onze nieuwste impact-aanjager. Hij ziet er jong uit, maar heeft er al een imposante carrière op zitten. Onder meer in het openbaar bestuur, de zorg en sociale wetenschappen ontwikkelde hij zijn visie op het snijvlak van sociale vraagstukken en duurzaamheid. Sinds 2017 is hij ondernemer en probeert hij te zorgen dat iedereen mee kan in de transitie naar een duurzame maatschappij.

Hij werd geboren in Seoul, spreekt stiekem Grieks, is minder stiekem groot voorstander van het basisinkomen en houdt van eten [insert: Korean BBQ]. Bewegen doet hij puur om fit te blijven. Anderen in beweging brengen is daarentegen precies in zijn straatje. Ook pendelt hij zelf geregeld van Groningen naar vriendin Anastasia in Friesland.

06 1868 5957
yangsoo@burobries.nl

Yang Soo Kloosterhof

Brengt in beweging

Schaap met vijf poten

Houdt van aanpoten

Met wie je te maken krijgt, verschilt per project. Dat kan een groep mensen zijn op deze pagina, maar we werken ook veel samen met onze collega’s van zusterondernemingen bij de Bries-groep. Ons ‘schaap' helpt je die van jou op het droge te krijgen. Zonder gemekker. Geen lamlendigheid. Gewoon, hoefjes uit de mouwen.

Wollige taal houdt 'ie ook niet van trouwens. Samen zorgen we dat we het voor elkaar krijgen. Want als er een schaap over de dam is... volgt er impact!

050 3110215
schaapmetvijfpoten@burobries.nl

Schaap met vijf poten

Houdt van aanpoten
En jij?
Werk jij vanuit je maatschappelijke missie?

Spreekt onze missie jou aan? Word je enthousiast van onze werkwijze? Zie je mogelijkheden voor een samenwerking?

We staan altijd open om onze krachten te bundelen met ondernemende mensen die iets willen toevoegen aan ons team. Hoe we samenwerken, vogelen we al doende uit. Afhankelijk van wat goed werkt en goed voelt.