Ken je dat? Je ontdekt een nieuwe winkel die net is geopend en je loopt nieuwsgierig naar binnen. Even de sfeer proeven, een beetje rondneuzen en kijken wat er allemaal te koop is. Middenin de winkel staat ie dan: de verliefde ondernemer.

Op een ander moment spreek je een kennis die net voor zichzelf is begonnen. Hij straalt helemaal als die over zijn nieuwe bedrijf vertelt. Het is een enorm spannende tijd en het is hard werken. Maar op de een of andere manier heeft die kennis energie voor drie en zet ie alles op alles voor zijn zaak. Prachtig, nog zo’n verliefde ondernemer!

Wat maakt een ondernemer zo ‘verliefd’?
In mijn ogen heeft het runnen van een eigen bedrijf veel parallellen met het hebben van een relatie. En in het begin heeft die ‘relatie’ veel weg van verliefdheid. Je bent gevallen voor jouw droom en je wilt graag mee door het leven. Het geeft je energie om met je bedrijf bezig te zijn. En wilt er graag van alles mee doen. Soms ben je onzeker of het allemaal gaat lukken en of er toekomst in zit. En je veert helemaal op als er een teken is dat het goed lijkt te gaan, door een nieuwe klant of opdracht bijvoorbeeld.

Versgebakken ondernemers stralen vaak een heel aanstekelijke energie uit. Hun gedrevenheid en enthousiasme vind ik om van te smullen. Dat maakt het zo leuk met startende ondernemers samen te werken. Daarover gesproken… Bries is mijn tweede grote liefde. En ik moet zeggen, het voelt heerlijk om weer verliefd te zijn!