Blog

Hier schrijven we over wat we meemaken en interessant vinden. Verhalen uit de praktijk of juist theorie die aanhaakt op wat we denken en doen.

De Donut-economie in 500 woorden

Freerk Jan Bruins, 16 maart 2018

Econoom Kate Raworth bedacht de Donut-economie: een economisch model waarin de aarde en haar bewoners niet de dupe zijn, maar de kantlijnen waarbinnen handel gedreven mag worden. In 500 woorden lees je waarom dit de nieuwe standaard moet worden.

Donut-economie

Sociale ondernemingen zijn hot, maar hoe herken je ze?

Lisa van Os, 06 februari 2018

Bries is als bureau voor maatschappelijke impact gespecialiseerd in sociaal ondernemerschap. We organiseren Social Impact Day Noord, adviseren ondernemers duurzamer te werken en helpen organisaties bij het creëren van maatschappelijke impact. In onze praktijk krijgen we regelmatig de vraag wat sociale ondernemingen nu precies zijn, deze blog geeft antwoord op die vraag

Effectuation: wat maakt ondernemers ondernemend?

Jan Willem Wennekes, 09 mei 2016

Bij Bries werken we op basis van effectuation. Effectuation is een aanpak, gebaseerd op wat ondernemers écht doen, die veel ondernemers (en ondernemende mensen) kan helpen. In de kern is het niets anders dan een methodiek/mindset om, simpel gezegd, dingen voor elkaar te krijgen, te effectueren. En dat is precies wat we bij Bries uitdragen: denken én doen!

Wielercafé Spaak - foto: Douwe de Boer

Intern innoveren met effectuation

Jan Willem Wennekes, 30 maart 2016

De wereld is steeds aan het veranderen. De tijd van vaste bedrijfsplannen en voorspelbare (organisatie)verandering is voorbij. Toch lukt het veel ondernemers om ondanks deze onzekerheid en onvoorspelbaarheid, succes te boeken. Wat kun kan jouw organisatie leren van deze ondernemers?

Hoeveel geld mag ik vragen?

Alexandra Sfintesco, 10 maart 2016

Deze week sprak ik met een nog-niet-zo-lang-geleden-gestarte ondernemer. (Mijn personal trainer om fit te blijven tijdens de zwangerschap, red.). We hadden het over de vraag die veel (startende) ondernemers bezig houdt: hoeveel geld mag ik vragen?

Hoeveel geld mag je vragen?

Maak contact

Zin om af te spreken? We leren graag nieuwe mensen kennen en zijn benieuwd naar jouw verhaal en je plannen.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Benieuwd naar wat we vinden, organiseren en meemaken?
We houden je graag op de hoogte via onze Nieuwsbries.

Meld je aan