Briesblog

Het grote ‘waarom’, de altijd terugkerende ‘hoe dan’ en de zin van impact: we maken van alles mee en schrijven hier zonder enige regelmaat over in onze Briesblog.

unieke-werkwijze-bries

Wat maakt jouw werkwijze uniek?

| Blog | No Comments
Als je weet wat je werkwijze typeert en waarom deze wel of niet werkt, kun je er meer uit halen en brengt het je rust tijdens het ondernemen. Hoe typeer…

En wie ben jij?

| Blog | No Comments
Meedoen aan wat ertoe doet In december bij ons laatste kerstdiner werd het mij gevraagd: 'En wie ben jij?' Leuk vond ik dat. Een van onze nieuwste medewerksters vroeg het.…

Bries: the neverending story

| Blog | No Comments
'Wat doet Bries nou eigenlijk?' We horen het vaak. En we doen ons best het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Maar het lukt niet altijd. Vandaar deze blog. We…

De Donuteconomie in 500 woorden

| Blog | No Comments
Bries heeft als missie maatschappelijke impact tot de standaard te maken binnen ondernemingen en organisaties. Daarvoor is uiteraard een ideale omgeving wenselijk. Hoe die omgeving eruit ziet, beschrijft Kate Raworth…

Sociale ondernemingen zijn hot, maar hoe herken je ze?

| Blog | No Comments
Sociaal ondernemerschap: je kunt er niet omheen Bries is als bureau voor maatschappelijke impact gespecialiseerd in sociaal ondernemerschap. We organiseren Social Impact Day Noord, adviseren ondernemers duurzamer te werken en…

Effectuation: wat maakt ondernemers ondernemend?

| Blog | No Comments
(Wielercafé Spaak, foto door Douwe de Boer) Wat maakt ondernemers ondernemend? En wat kan jouw organisatie daarvan leren? Bij Bries werken we op basis van effectuation. Effectuation is een aanpak, gebaseerd op…

Intern innoveren met effectuation

| Blog | No Comments
Waarom fouten maken goed is voor je organisatie (deel 3) De wereld is steeds aan het veranderen. De tijd van vaste bedrijfsplannen en voorspelbare (organisatie)verandering is voorbij. Toch lukt het veel…

Hoeveel geld mag ik vragen?

| Blog | No Comments
Hoeveel vraag je voor een opdracht? Deze week sprak ik met een nog-niet-zo-lang-geleden-gestarte ondernemer. (Mijn personal trainer om fit te blijven tijdens de zwangerschap, red.). We hadden het over de…

Foutvriendelijker worden als organisatie, hoe doe je dat?

| Blog | No Comments
Waarom fouten maken goed is voor je organisatie (deel 2) In het vorige stuk beschreef ik het belang van fouten maken voor je organisatie, aan de hand van een aantal…

Waarom fouten maken goed is voor je organisatie

| Blog | No Comments
Wat zo goed is aan fouten maken Fouten maken wordt binnen organisaties niet veel besproken in Nederland. Er wordt vooral verwacht dat je start, groeit en succesvol bent. Terwijl er veel…

Natuurlijk groeien als organisatie, hoe doe je dat?

| Blog | No Comments
Natuurlijk groeien Het afgelopen jaar maakten we met Bries een bijzondere groei door. Waar we een jaar geleden nog met de drie oprichters waren, zijn we nu met acht mensen…

Stappenplan voor starters

| Blog | No Comments
Kijk, als je voor jezelf begint, hoop je natuurlijk dat 'het' goed komt met je onderneming. De een gelooft er meer in en ziet veel kansen, de ander vindt het…

Stel dat verdringing op de arbeidsmarkt niet bestaat

| Blog | No Comments
Hier volgt géén blog over dagbesteding… Sinds 3 maanden mag ik in de vrije rol van externe aanjager meekijken, -denken en -doen bij het Veranderlab Dagbesteding bij de Gemeente Groningen. Om…

Hebben jullie ook leveringsvoorwaarden?

| Blog | No Comments
Toegegeven, eigenlijk willen we niet werken met leveringsvoorwaarden. We gaan er niet van uit ze ooit nodig te zullen hebben. Dat krijgen we ook bevestigd door collega's die al meer…

Hoe cool is blauw?

| Blog | No Comments
Kijkje in de keuken: in de wereld van HR en psychologie waar ik vandaan kom, werken we graag met vragenlijsten en modellen. Niet zozeer om mensen in een hokje te…

De inspirerende kracht van gearriveerde ondernemers (en de valkuilen…)

| Blog | No Comments
Als kakelvers adviesbureau lopen wij er regelmatig tegenaan dat “inkopen” van advies bij veel ondernemers ook wordt gedaan binnen het eigen netwerk. Ondernemers hebben altijd mensen in het netwerk die…

Geboren ondernemers

| Blog | No Comments
Ze bestaan, de geboren ondernemers. Opgegroeid in een ondernemersnest hebben ze al van jongs af aan ervaren hoe ondernemerschap 'werkt'. Ze kregen de gesprekken aan de keukentafel mee over dé…

Waardebepaling achteraf

| Blog | No Comments
Naar aanleiding van het uitblijven van de factuur voor een dienst die ons was verleend, moest ik denken aan een verhaal dat ik hoorde op de 100e verjaardag van een…

Verliefde ondernemers

| Blog | No Comments
Ken je dat? Je ontdekt een nieuwe winkel die net is geopend en je loopt nieuwsgierig naar binnen. Even de sfeer proeven, een beetje rondneuzen en kijken wat er allemaal…

Succes

| Blog | No Comments
Zolderkamertje Er wordt veel over succes gesproken, alleen wat is het eigenlijk? Het wordt vaak gezien als het bereiken van status, roem, rijkdom enzovoort. We meten het dus vaak met…

Grondstoffen

| Blog | No Comments
Veel van onze huidige industrieën draaien op fossiele brandstoffen. Dat is een probleem, want die voorraad grondstoffen raakt op (en zijn bovendien vervuilend). Als ondernemer heb je met hetzelfde te…

Waarom

| Blog | No Comments
Enkele maanden terug, in een gesprek met mijn moeder, merkte ze op dat ik haar vroeger het bloed onder haar nagels vandaan kon halen met mijn continue waarom-vragen. Terugblikkend kon…

Nieuwsbries

Benieuwd naar wat we vinden, organiseren en meemaken? Meld je aan voor de Nieuwsbries.