Blog

Hier schrijven we over wat we meemaken en interessant vinden. Verhalen uit de praktijk of juist theorie die aanhaakt op wat we denken en doen.

En wie ben jij?

Alexandra Sfintesco, 04 maart 2019

In december bij ons laatste kerstdiner werd het mij gevraagd: 'En wie ben jij?' Leuk vond ik dat. Een van onze nieuwste medewerksters vroeg het. Ze werkt voor een zusteronderneming van Bries, in Rotterdam. Het verraste mij en maakte me enorm trots dat ze geen idee had wie ik was. We zijn als Bries-familie zo gegroeid dat het niet meer gaat om de losse individuen. En dat is een goede zaak.

Bries: the neverending story

Floor Kuipers & Lisa van Os, 24 januari 2019

We horen het vaak. En we doen ons best het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Maar het lukt niet altijd. Vandaar deze blog. We hebben er een studie van gemaakt: wat is Bries nou eigenlijk? Wat maakt Bries zo bijzonder? Zijn we een ongeleid projectiel? Zijn we in een organogram te vatten? We kwamen tot een conclusie: Bries is een amoebe. Een wat? Een amoebe!

De Donut-economie in 500 woorden

Freerk Jan Bruins, 16 maart 2018

Econoom Kate Raworth bedacht de Donut-economie: een economisch model waarin de aarde en haar bewoners niet de dupe zijn, maar de kantlijnen waarbinnen handel gedreven mag worden. In 500 woorden lees je waarom dit de nieuwe standaard moet worden.

Donut-economie

Sociale ondernemingen zijn hot, maar hoe herken je ze?

Lisa van Os, 06 februari 2018

Bries is als bureau voor maatschappelijke impact gespecialiseerd in sociaal ondernemerschap. We organiseren Social Impact Day Noord, adviseren ondernemers duurzamer te werken en helpen organisaties bij het creëren van maatschappelijke impact. In onze praktijk krijgen we regelmatig de vraag wat sociale ondernemingen nu precies zijn, deze blog geeft antwoord op die vraag

Effectuation: wat maakt ondernemers ondernemend?

Jan Willem Wennekes, 09 mei 2016

Bij Bries werken we op basis van effectuation. Effectuation is een aanpak, gebaseerd op wat ondernemers écht doen, die veel ondernemers (en ondernemende mensen) kan helpen. In de kern is het niets anders dan een methodiek/mindset om, simpel gezegd, dingen voor elkaar te krijgen, te effectueren. En dat is precies wat we bij Bries uitdragen: denken én doen!

Wielercafé Spaak - foto: Douwe de Boer

Maak contact

Zin om af te spreken? We leren graag nieuwe mensen kennen en zijn benieuwd naar jouw verhaal en je plannen.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Benieuwd naar wat we vinden, organiseren en meemaken?
We houden je graag op de hoogte via onze Nieuwsbries.

Meld je aan