Team

Bries is een initiatief van een groep totaal verschillende ondernemers, met elk zijn of haar eigen expertise. We werken altijd als team, maar met wie je het meest te maken krijgt, hangt af van wat past bij de dynamiek van je onderneming of project.

Alexandra Sfintesco

Alexandra is een snelle en creatieve denker met een passie voor… mensen! Doorgewinterde ondernemers, splinternieuwe managers, zoekende teams of rumoerige organisaties – ze ziet de mensen oprecht zoals ze zijn, wat hen drijft en hoe ze kunnen ontwikkelen. Opgegroeid in een multicultureel, creatief en ondernemend gezin, schakelt ze moeiteloos tussen verschillende talen, culturen en mensen. Haar doel: mensen en organisaties helpen te ontwikkelen op een manier die past bij hun (maatschappelijke) missie.

Alexandra is sinds 2005 actief als organisatiepsycholoog. Ze leeft zich regelmatig uit met floorball, kan helemaal opgaan in films en is dol op overlandreizen. Ze is van oorsprong Zwitsers-Roemeens en heeft twee dochters: Lora en Lisa.

Jan Willem Wennekes

Denkt vooruit en realiseert

Jan Willem Wennekes

Jan Willem denkt en doet graag mee met (startende) ondernemers die het anders willen doen. Luistert, stelt doortastende vragen en laat je anders kijken naar de mogelijkheden van jezelf, je project of je bedrijf. Zijn kennis op het gebied van maatschappelijke en technische trends zet hij graag in. Hij ziet snel mogelijkheden voor ontwikkeling. Zelfs de wildste ideeën weet hij realiseerbaar te maken. Hij staat erom bekend door te gaan tot er
daadwerkelijk resultaten zijn.

Jan Willem is sinds 2006 creatief ondernemer, adviseur en ontwerper. Samen met zijn vriendin Inge heeft hij een zoon en twee dochters: Mees (†), Ella en Vere.

Rik Sijm

Riks hart klopt sneller van het combineren van analyse en strategie. Hij gaat graag als teamlid aan de slag om overzicht te creëren. Hij wil je een methode in handen geven, zodat je zelf meer regie krijgt in je organisatie. Bestaande processen verbeteren, effectiever maken en bijschaven, op basis van een financiële of strategische analyse van de bedrijfsvoering. Zijn ervaring als directeur van een sportkledingmerk komt hierbij regelmatig van pas.

Rik is ondernemer sinds 2007 en zorgt met zijn nuchtere Noord-Hollandse instelling altijd voor een prettige balans. Hij wielrent graag en in 2014 en 2016 werden zijn dochters Lora en Lisa geboren. Hee, Lora en Lisa: bekende namen! Klopt. Rik woont samen met Alexandra.

Peter Wind

Organiseert verbinding

Peter Wind

Peter wordt enthousiast wanneer hij mensen en ideeën bij elkaar brengt om nieuwe plannen van de grond te krijgen. Hij heeft een ruim netwerk en weet hierdoor vrijwel altijd de juiste verbindingen te leggen. Voordat hij zich aansloot bij Bries werkte hij drie jaar als ‘mister Let’s Gro’ bij de Gemeente Groningen en hielp hij het jaarlijkse inspiratiefestival op de kaart te zetten.

Inmiddels hoort Peter bij het meubilair van ons kantoor. Geen wonder met zo’n passende achternaam. Whoei!

Johannes Postema

Johannes stelt graag de vraag ‘waar gaat het nou eigenlijk om?’. Hij wil dingen begrijpen en vindt het belangrijk eraan bij te dragen dat mensen doen wat in lijn is met waarom ze het doen. Daarom kijkt hij vanuit verschillende invalshoeken naar mensen en organisaties. Niet toevallig heeft hij een achtergrond in toegepaste psychologie én bedrijfskunde. Bij Bries sleutelt hij mee aan de ontwikkeling van ondernemend gedrag.

Johannes zoekt in al zijn optimisme graag de grenzen op. Op sportief gebied doet hij dat hangend in touwen op de survival-baan.

Maarten Soppe

Helpt je verder

Maarten Soppe

Maarten heeft 20 jaar ervaring als ondernemer en deelt vanuit deze praktijk zijn kennis en visie met onze klanten. Hij heeft met zijn eigen bedrijf laten zien dat duurzaamheid, sociaal ondernemen en economisch rendement prima hand in hand kunnen gaan. Met zijn pragmatische aanpak en opgedane ervaring wil hij andere ondernemers en ondernemingen inspireren en ondersteunen en daar waar nodig helpen verder te professionaliseren. Hij kent de dilemma’s en problemen waar ondernemers mee te maken hebben als geen ander, gaat hier graag met je over in gesprek, en helpt je bij het maken van de benodigde keuzes. 

Maarten heeft een hart voor art house cinema en zit net als Rik graag op de racefiets. Hij heeft samen met Daniëlle twee dochters, Marit en Inge.

Chantal Poog

Chantal haar passie is grafisch ontwerp. Van een duidelijk en helder concept komen de meest adequate en aansprekende ontwerpen, is ze van mening. Is ze een vrouw van weinig woorden? Nee, dat niet, maar ze brengt de boodschap over door met zo weinig mogelijk middelen een zo sterk mogelijk verhaal te vertellen. Want een sterk verhaal herken je zo, dan lijken inhoud en vorm namelijk vanzelfsprekend.

Ze deed Minerva, en ging na haar diploma te hebben behaald direct aan de slag met een klasgenoot als grafisch ontwerpduo. Dat doet ze nog steeds met een flinke portie enthousiasme, net als ontwerpen bij Bries.

Erik Doorenspleet

Brengt samen

Erik Doorenspleet

Erik is sinds 2008 ondernemer en kent de ups & downs. Hij maakte een uitstapje naar de Rabobank om een bijdrage te leveren aan de sociaal maatschappelijke rol van de bank. Inmiddels is hij weer terug in ondernemersland als coöperatie-expert. Met zijn passie voor mens, maatschappij en ondernemerschap maakt hij zich druk om krimp en leefbaarheid. Erik legt makkelijk verbindingen en laat anderen daarvan profiteren. Hij pioniert, denkt mee en wordt blij als innovatie om de hoek komt kijken.

Net als Rik en Maarten fietst hij graag, maar dan door de modder. En zodra er maar een bries opsteekt, hijst hij de zeilen. Erik is getrouwd met Femke en samen hebben ze twee dochters: Ise en Silve.

Lisa van Os

Als communicatiegeneralist versterkt Lisa het team van Bries met haar wervende teksten en creativiteit. Schrijven is wat ze het liefste doet, en de link met maatschappelijke impact lijkt de ideale combinatie. Ze kan goed luisteren en observeren, wat maakt dat ze zich goed kan inleven. Uitleven doet ze dan weer op het voetbalveld. De gezelligheid die dat met zich meebrengt, is een onmisbare bijkomstigheid.

Lisa woont samen met Léon en is niet van plan ooit uit Groningen te vertrekken.

Huub van Kampen

Onderzoekt sociaal ondernemen

Huub van Kampen

Huub studeert Bedrijfskunde, en zijn interesse ligt bij de sociale kant van ondernemen. Hij stelt zichzelf allerlei vragen, die hij onder de vleugels van Bries kan omzetten in zijn afstudeeronderzoek. Dit onderzoek verkent de wensen en behoeften van sociale ondernemingen én hoe de ondernemingen daarin ondersteund kunnen worden. Precies wat Bries en de rest van de wereld nodig hebben.

Of het nou sociaal of sportief is; Huub houdt van impact. Hij sport dan ook dagelijks door hard te lopen of te trainen in de sportschool.

Liesbeth Rozema

Zeg je Back Office, dan zeg je Liesbeth. Ze is geordend, gestructureerd en kan plannen en organiseren als de beste.
De administratiekast was nog nooit zo netjes.

Naast haar parttime werk bij Bries volgt ze de Vinologenopleiding. Voor een goed glas wijn weet je dus bij wie je moet zijn.

Liesbeth houdt verder van koken, bakken en interieurstyling. Dat komt goed uit, want ze is net met vriend Rik en hun zoontje Nilas naar Beijum verhuisd.

En jij!?

Werk vanuit je maatschappelijke missie


En jij!?

Spreekt onze missie jou aan? Word je enthousiast van onze werkwijze?
Zie je mogelijkheden voor een samenwerking?

We staan altijd open om onze krachten te bundelen met ondernemende mensen die iets willen toevoegen aan ons team. Hoe we samenwerken, vogelen we al doende uit. Afhankelijk van wat goed werkt en goed voelt.

Maak contact

Zin om af te spreken? We leren graag nieuwe mensen kennen en zijn benieuwd naar jouw verhaal en je plannen.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Benieuwd naar wat we vinden, organiseren en meemaken?
We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Meld je aan