Blog

Hier schrijven we over wat we meemaken en interessant vinden. Verhalen uit de praktijk of juist theorie die aanhaakt op wat we denken en doen.

Effectuation: wat maakt ondernemers ondernemend?

Jan Willem Wennekes, 09 mei 2016

Bij Bries werken we op basis van effectuation. Effectuation is een aanpak, gebaseerd op wat ondernemers écht doen, die veel ondernemers (en ondernemende mensen) kan helpen. In de kern is het niets anders dan een methodiek/mindset om, simpel gezegd, dingen voor elkaar te krijgen, te effectueren. En dat is precies wat we bij Bries uitdragen: denken én doen!

Wielercafé Spaak - foto: Douwe de Boer

Intern innoveren met effectuation

Jan Willem Wennekes, 30 maart 2016

De wereld is steeds aan het veranderen. De tijd van vaste bedrijfsplannen en voorspelbare (organisatie)verandering is voorbij. Toch lukt het veel ondernemers om ondanks deze onzekerheid en onvoorspelbaarheid, succes te boeken. Wat kun kan jouw organisatie leren van deze ondernemers?

Hoeveel geld mag ik vragen?

Alexandra Sfintesco, 10 maart 2016

Deze week sprak ik met een nog-niet-zo-lang-geleden-gestarte ondernemer. (Mijn personal trainer om fit te blijven tijdens de zwangerschap, red.). We hadden het over de vraag die veel (startende) ondernemers bezig houdt: hoeveel geld mag ik vragen?

Hoeveel geld mag je vragen?

Foutvriendelijker worden als organisatie, hoe doe je dat?

Jan Willem Wennekes, 02 maart 2016

Vorige keer was de conclusie dat een foutvriendelijke cultuur managers en medewerkers helpt om te innoveren, en dat je daarmee je organisatie verder helpt. Maar hoe bewerkstellig je een foutvriendelijke cultuur in je organisatie? Hoe zorg je dat je meer fouten mag maken? In dit stuk meer informatie over foutvriendelijkheid.

Waarom fouten maken goed is voor je organisatie

Jan Willem Wennekes, 16 februari 2016

Fouten maken wordt binnen organisaties niet veel besproken in Nederland. Er wordt vooral verwacht dat je start, groeit en succesvol bent. Terwijl er veel te leren valt van fouten maken. Met goed reageren op fouten binnen je organisatie, kun je bovendien veel bereiken. Wat de voordelen zijn, en hoe je ze kunt benutten, lees je in dit stuk.

Fouten maken

Maak contact

Zin om af te spreken? We leren graag nieuwe mensen kennen en zijn benieuwd naar jouw verhaal en je plannen.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Benieuwd naar wat we vinden, organiseren en meemaken?
We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Meld je aan